top of page

EJERCICIO PRESENTE-PASADO-FUTURO. EXERCICI PRESENT-PASSAT-FUTUR


Ja acabem l'any i ens sembla que va ser ahir quan comencem aquest blog! No podíem anar-nos sense publicar una de les tantes activitats, idees i exercicis que ens han quedat per compartir aquest 2017, però que com a propòsit intentarem actualitzar el blog aquest 2018 de forma més regular! L'activitat que plantegem és molt senzilla però plena de significat. Nosaltres ho hem treballat sobretot amb grups d'adolescents i adults. Són tres folis on posa present-passat-futur amb tres colors diferents i paraules com a AMICS, FAMÍLIA, MASCOTES, entre d'altres, que tenen els seus mateixos colors. En el nostre cas, el gos de teràpia ens ajuda a repartir les targetes i segons color han d'explicar i expressar als companys allò que associen amb aquestes dues paraules per exemple: AMICS-PASSAT. Una vegada fet l'exercici es pot integrar en moltes ocasions el gos, per exemple, donant un premi a cada usuari una vegada comparteix una vivència per després fer ordres o alguna cosa amb el gos... Creant un "pot" comú per omplir-ho amb premis segun històries, per exemple omplir un got amb una marca, entre molts uns altres. Aquest exercici sobretot serveix per crear un espai de confiança, d'expressió, d'escolta activa i respecte entre el grup. La nostra experiència ha estat sempre molt positiva. Us animem a crear noves paraules segons les necessitats del grup!

Premeu aquí per descarregar pdf

GRÀCIES PER SEGUIR AQUEST BLOG!

¡¡BON ANY 2018!!!

***********************************************************************************

¡Ya terminamos el año y nos parece que fue ayer cuando empezamos este blog!

No podíamos irnos sin publicar una de las tantas actividades, ideas y ejercicios que nos han quedado por publicar este 2017, pero que como propósito intentaremos publicar este 2018 de forma más regular!

La actividad que planteamos es muy sencilla pero llena de significado. Nosotros lo hemos trabajado sobretodo con grupos de adolescentes y adultos.

Son tres folios donde pone presente-pasado-futuro con tres colores distintos y palabras como AMIGOS, FAMILIA, MASCOTAS, entre otros, que tienen sus mismos colores. En nuestro caso, el perro de terapia nos ayuda a repartir las tarjetas y según color tienen que explicar y expresar a los compañeros aquello que asocian con esas dos palabras por ejemplo: AMIGOS-PASADO.

Una vez hecho el ejercicio se puede integrar en muchas ocasiones el perro, por ejemplo, dando un premio a cada usuario una vez comparte una vivencia para luego hacer ordenes o algo con el perro... Creando un "pote" común para llenarlo con premios segun historias, por ejemplo llenar un vaso con una marca, entre muchos otros.

Este ejercicio sobretodo sirve para crear un espacio de confianza, de expresión, de escucha activa y respeto entre el grupo.

Nuestra experiencia ha sido siempre muy positiva.

¡Os animamos a crear nuevas palabras según las necesidades del grupo!

Pulsar aquí para descargar el pdf.

¡GRACIAS POR SEGUIR ESTE BLOG!

¡¡FELIZ 2018!!

1369 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page