top of page

GOSSET DE PAPER PER IAG. PERRITO DE PAPEL PARA IAP.


Ja acaba el curs escolar! Entre diplomes, reunions i informes a ITCAN hem anat una mica liats, però us volem compartir una de les activitats que hem fet amb alguns dels alumnes per acabar el curs i que tinguin molt d'èxit.

Qui més qui menys, coneix els beneficis d e fer PAPIROFLÈXIA o l'ORIGAMI amb nens i adults. En aquest cas el que realitzem és una mostra de com han de doblegar-se i els passos a seguir per a tenir una cara d'un gosset. Aquest el poden pintar ells inclús dibuixar les parts del cos facials com en nas, els ulls, entre d'altres depenent les capacitats dels alumnes. A més a més es poden crear petits complements per el gos com un collar, una corretja, entre d'altres. Si els alumnes tenen mascotes també les poden crear i pintar.

Àrees a treballar:

TREBALLAR LA MOTRICITAT FINA i MILLORAR LA PART SENSORIAL: La motricitat fina fa referència moviments voluntaris molt precisos, que impliquen petits grups de músculs. El control de la motricitat fina és la coordinació de músculs, ossos i nervis per produir moviments petits i precisos. En aquest cas a més a més la coordinació ocular-manual.

-MILLORAR LA CAPACITAT D'ATENCIÓ. Els usuaris s'han de centrar en els passos a seguir per a poder realitzar totes les seqüències.

-AFAVORIR EL DESENVOLUPAMENT DE LA CREATIVITAT. Amb el paper es potencia la capacitat d'imaginació i per descomptat creativitat, ja que poden crear els seus propis dissenys.

-TREBALL DE LA PACIÈNCIA I LA TOLERÀNCIA A LA FRUSTRACIÓ. Pot ser que necessiti algunes repeticions per a que quedi bé. Aprendrà a gestionar els errors.

-MILLORAR LES HABILITATS SOCIALS: Un cop finalitzat el gosset de paper els alumnes parlen sobre els seus propis animals de companyia, com es diuen, si els ajuden en quelcom, des de fa quan que estan a casa, si són cadells o adults, entre d'altres.

-TREBALLAR LA RELAXACIÓ. Està comprovat que amb la papiroflèxia i es redueix l'estrès per l'alt grau d'atenció i focalització. A més a més augmenta l'autoestima en veure els resultats.

-TREBALLAR LES PARTS DEL COS. Aprofitant que han de fer una cara d'un animal, es poden repassar les parts del cos i la propiocepció.

Material necessari:

PAPER ( DE COLORS O BLANC)

TISSORES

ROTULADORS O COLORS PER PINTAR

Animeu-vos!!

***********************************************************************************

Ya acaba el curso escolar! Entre diplomas, reuniones e informes a ITCAN hemos ido un poco liados, pero os queremos compartir una de las actividades que hemos hecho con algunos de los alumnos para acabar el curso y que ha tenido mucho éxito. Quien más quien menos, conoce los beneficios de hacer PAPIROFLEXIA o el ORIGAMI con niños y adultos. En este caso el que realizamos es una muestra de cómo tienen que doblarse y los pasos a seguir para tener una cara de un perrito. Este lo pueden pintar ellos incluso dibujar las partes del cuerpo faciales como en nariz, los ojos, entre otros, dependiendo de las capacidades de los alumnos. Además se pueden crear pequeños complementos para el perro como un collar, una correa, entre otros. ¡Además si los alumnos tienen mascotas podran dibujarla! Áreas a trabajar: TRABAJAR LA MOTRICIDAD FINA y MEJORAR LA PARTE SENSORIAL: La motricidad fina hace referencia movimientos voluntarios muy precisos, que implican pequeños grupos de músculos. El control de la motricidad fina es la coordinación de músculos, huesos y nervios para producir movimientos pequeños y precisos. En este caso además la coordinación ocular-manual. -MEJORAR LA CAPACIDAD DE ATENCIÓN. Los usuarios tienen que centrar-se en los pasos a seguir para poder realizar todas las secuencias. -FAVORECER EL DESARROLLO DE LA CREATIVIDAD. Con la figura de papel se potencia la capacidad de imaginación y por supuesto creatividad, puesto que pueden crear sus propios diseños. -TRABAJO DE LA PACIENCIA Y LA TOLERANCIA A LA FRUSTRACIÓN. Puede ser que necesite algunas repeticiones para que quede bien. Aprenderá a gestionar los errores. -MEJORAR LAS HABILIDADES SOCIALES: Una vez finalizado el perrito de papel los alumnos hablan sobre sus propios animales de compañía, como se llaman, si los ayudan en algo, desde hace cuando que están en casa, si son cachorros o adultos, entre otros. -TRABAJAR LA RELAJACIÓN. Está comprobado que con la papiroflèxia y se reduce el estrés por el alto grado de atención y focalización. Además aumenta la autoestima al #ver los resultados. -TRABAJAR LAS PARTES DEL CUERPO. Aprovechando que tienen que hacer una cara de un animal, se pueden repasar las partes del cuerpo y trabajar la propiocepción.

Material necesario:

PAPEL ( BLANCO O DE COLORES)

TIJERAS

ROTULADORES O COLORES PARA PINTAR

¡Animaros!


139 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page