top of page
  • ITCAN

EXERCICIS AMB JOCS INTERACTIUS EN IAA . EJERCICIOS CON JUEGOS INTERACTIVOS EN IAA.


A ITCAN volem compartir més exercicis que utilitzem en les Intervencions Assistides amb Gos. En aquest cas la intervenció amb jocs interactius per a gossos a les sessions. Al mercat hi ha molts tipus de jocs interactius per a gossos de diferents mides i nivell de dificultat. Segons l'objectiu que tinguem marcats i de com organitzem l'exercici es treballaran més o menys àrees però en general es treballarà la MOTRICITAT FINA.

Àrees a treballar:

-TREBALLAR LA PLANIFICACIÓ: Explicar als usuaris les instruccions i passos a seguir i ells han de planificar, organitzar i ser capaços de seguir la seqüència plantejada. Segons la joguina que usem això serà més complicat o més fàcil.

-COORDINACIÓ: La coordinació muscular està mínimament associada amb processos d'integració del sistema nerviós, l'esquelet i el control del cervell i la medul·la espinal. En aquest exercici s'han de col·locar els premis dins dels forats de la joguina per a aquest fi. Podem variar els premis i les formes per augmentar o facilitar dificultat.

-TREBALLAR LA MOTRICITAT FINA: La motricitat fina fa referència a moviments voluntaris molt precisos, que impliquen petits grups de músculs. El control de la motricitat fina és la coordinació de músculs, ossos i nervis per produir moviments petits i precisos. Un exemple del treball de motricitat fina amb aquest exercici és agafar els premis amb el dit índex i el polze.

-TREBALLAR LA SENSIBILITAT: Ser capaç de transportar els premis, mantenir contacte amb objectes nous, descobrir la funcionalitat d'aquests, entre altres coses. En aquest punt també es pot afegir dificultats posant una bena als ulls dels usuaris reduint altres percepcions sensorials i augmentant la sensibilitat al tacte. -memòria I PROCESSOS COGNITIUS: Comptar els premis que posa en les joguines, verbalitzar les sensacions, olors, formes, colors, descriure que està fent el gos, memoritzar quants premis ha posat la primera vegada i demanar-los que agafi el mateix nombre de boletes, entre molts altres.

Material necessari:

JOGUINES INTERACTIVES

PREMIS DE DIFERENTS MIDES, FORMES, COLORS

**********************************************************************************************

En ITCAN queremos compartir más ejercicios usados en las Intervenciones Asistidas con Perro. En este caso la intervención con juegos interactivos para perros en las sesiones. En el mercado existen muchos tipos de juegos interactivos para perros de diferentes tamaños y nivel de dificultad. Según el objetivo que tengamos marcados y de como organicemos el ejercicio se trabajarán más o menos áreas pero en general se trabajará la MOTRICIDAD FINA.

Áreas a trabajar:

-TRABAJAR LA PLANIFICACIÓN: Explicar a los usuarios las instrucciones y pasos a seguir y ellos tienen que planificar, organizar y ser capaces de seguir la secuencia planteada. Según el juguete que usemos esto será más complicado o más fácil.

-COORDINACIÓN: La coordinación muscular está mínimamente asociada con procesos de integración del sistema nervioso, el esqueleto y el control del cerebro y la médula espinal. En este ejercicio tienen que colocar los premios dentro de los agujeros del juguete para ese fin. Podemos variar los premios y las formas para aumentar o facilitar dificultad.

-TRABAJAR LA MOTRICIDAD FINA: La motricidad fina hace referencia a movimientos voluntarios muy precisos, que implican pequeños grupos de músculos. El control de la motricidad fina es la coordinación de músculos, huesos y nervios para producir movimientos pequeños y precisos. Un ejemplo del trabajo de motricidad fina con este ejercicio es coger los premios con el dedo índice y el pulgar.

-TRABAJAR LA SENSIBILIDAD: Ser capaz de transportar los premios, mantener contacto con objetos nuevos, descubrir la funcionalidad de estos, entre otras cosas. En este punto también se puede añadir dificultades poniendo una venda en los ojos de los usuarios reduciendo otras percepciones sensoriales y aumentando la sensibilidad al tacto.

-MEMÒRIA Y PROCESOS COGNITIVOS: Contar los premios que pone en los juguetes, verbalizar las sensaciones, olores, formas, colores, describir que está haciendo el perro, memorizar cuantos premios ha puesto la primera vez y pedirles que coja el mismo número de bolitas, entre muchos otros.

Material necesario:

JUGUETE INTERACTIVO PARA PERROS

PREMIOS DE DISTINTAS FORMAS, COLORES, TEXTURES

Exemples de joguines interactives:

Ejemplos de juguetes interactivos:

GRÀCIES PER VISITAR ITCAN!! AJUDA'NS A COMPARTIR!!

¡GRACIAS POR VISITAR ITCAN! ¡AYUDANOS A COMPARTIR!

www.itcan.cat

info@itcan.cat

151 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page