top of page

EXERCICI D'ESTIMULACIÓ SENSORIAL PER IAA. EJERCICIO DE ESTIMULACIÓN SENSORIAL PARA IAA.


A ITCAN seguim compartint exercicis que ens han donat molt bons resultats dins de les Intervencions Assistides amb Gos. Aquest exercici és específic per treballar la part sensorial amb els usuaris. Usem plomers i altres materials de diferents textures per a treballar la part més basal, sensorial, emocional, a través de la propiocepció, dels massatges, pessigolles i vocabulari sobre les parts del cos.

Un cop els usuaris ja coneixen l'estímul del gos, anticipem l'activitat ensenyant el material, en aquest cas un plomall suau i varis estris amb textures diferents. Podem treballar les carícies primer cap al gos de teràpia millorant el control, coordinació i subjecció d'objectes. També podem parlar de les parts del cos que acaronen i finalment podem ensenyar als mateixos usuaris el que sentia el gos de teràpia en passar-li les plomes.

També es pot treballar amb usuaris amb els ulls tancats i a través del resseguiment del gos o demanar que col·loquin el plomall en una part determinada del can de teràpia. Aquest exercici només el faríem si es sap amb seguretat que el gos està còmode amb el material.

Àrees a treballar:

-TREBALLAR LA MOTRICITAT FINA i GRUIXUDA: Amb el control i subjecció dels diferents materials i els moviments suaus envolupants o seqüencials per acaronar al gos o a l'usuari.

-ESTIMULACIÓ SOMÀTICA: En sentir en el propi cos el moviment, la pressió, la vibració, els calfreds...

-AFAVORIR EL DESENVOLUPAMENT INTEL·LECTUAL I VOCABULARI. Treballant el reconeixement de textures, sensacions i record d'aquestes (memòria tàctil). També en parlar de les parts del cos que s'acaronen al gos es pot introduir vocabulari sobre l'esquelet, musculatura o esquema corporal.

-TOLERAR EL CONTACTE FÍSIC: Tant de l'aproximació del gos com a estímuls externs. També es treballa la construcció de confiança.

Hi ha infinitats de variacions per a fer amb aquest material, recordeu adaptar sempre els exercicis,les activitats i els objectius a les necessitats del grup o usuaris. És molt important dessensibilitzar i habituar el gos de teràpia al material abans de fer l'exercici a la sessió. I hem d'estar segurs de què el nostre gos accepta el material i està còmode amb l'exercici.

Material:

PLUMALL

ESTRIS AMB DIFERENTS TEXTURES

**********************************************************************************

A ITCAN seguimos compartiendo ejercicios que nos han dado muy buenos resultados dentro de las Intervenciones Asistidas con Perro. Este ejercicio es específico para trabajar la parte sensorial con los usuarios. Usamos plumeros y otros materiales de diferentes texturas para trabajar la parte más basal, sensorial, emocional, a través de la propiocepció, de los masajes, cosquillas y vocabulario sobre las partes del cuerpo. Una vez los usuarios ya conocen el estímulo del perro, anticipamos la actividad enseñando el material, en este caso un plumero suave y varios enseres con texturas diferentes. Podemos trabajar las caricias primero hacia el perro de terapia mejorando el control, coordinación y sujeción de objetos. También podemos trabajar las partes del cuerpo que acarician y finalmente podemos enseñar a los mismos usuarios el que sentía el perro de terapia al pasarle las plumas. También se puede trabajar con usuarios con los ojos cerrados y que tengan que contornear la silueta del perro o pedir que coloquen el plumero en una zona determinada del perro de terapia. Este ejercicio sólo lo haríamos si se sabe con seguridad que el perro está cómodo con el material. Áreas a trabajar: -TRABAJAR LA MOTRICIDAD FINA y GRUESA: Con el control y sujeción de los diferentes materiales y los movimientos suaves, envolventes o secuenciales para acariciar al perro o al usuario. -ESTIMULACIÓN SOMÁTICA: A el sentir en el propio cuerpo el movimiento, la presión, la vibración, los escalofríos... -FAVORECER EL DESARROLLO INTELECTUAL Y VOCABULARIO. Trabajando el reconocimiento de texturas, sensaciones y recuerdo de estas (memoria táctil). También al hablar de las partes del cuerpo que se miman al perro se puede introducir vocabulario sobre el esqueleto, musculatura o esquema corporal. -TOLERAR EL CONTACTO FÍSICO: Tanto de la aproximación del perro como de estímulos externos. También se trabaja la construcción de la confianza. Hay infinidades de variaciones para hacer con este material, recordar adaptar siempre los ejercicios, las actividades y objetivos a las necesidades del grupo o usuario. Es muy importante dessensibilitzar y habituar el perro de terapia al material antes de hacer el ejercicio en la sesión. Y tenemos que estar seguros de que nuestro perro acepta el material y está cómodo con el ejercicio. Material: PLUMEROS ENSERES CON DIFERENTES TEXTURAS

GRÀCIES PER VISITAR ITCAN!! AJUDA'NS A COMPARTIR!!

¡GRACIAS POR VISITAR ITCAN! ¡AYUDANOS A COMPARTIR!

www.itcan.cat

info@itcan.cat

271 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page