top of page
  • ITCAN

EXERCICI COGNITIU I FÍSIC SOBRE L'ESPORT EN IAA. EJERCICIO COGNITIVO Y FÍSICO SOBRE EL DEPORTE E


A ITCAN compartim material que creem específicament per a les Intervencions Assistides amb Gos. En aquest cas uns exercicis i relacionats amb l'esport que ens funciona molt bé. En primer lloc s'introdueix en tema als usuaris, seguidament passem unes targetes sobre la relació dels objectes amb els respectius esports i per últim treballem la coordinació amb l'ajuda del Gos fent cistella en una pilota.

Àrees a treballar:

-RELACIÓ I RECONEIXEMENT D'OBJECTES: segons preparis les targetes hauran de relacionar els objectes necessaris per cada esport. Nosaltres hem posat tres targetes per a relacionar cada esport. Una amb el nom de la disciplina, i les altres dues amb objectes necessaris per a realitzar-la. Per exemple: BASQUET, UNA CISTELLA I UNA PILOTA DE BASQUET. En aquest exercici el gos ens ajuda a repartir les targetes. A l'hora de fer l'exercici físic d'encertar a la cistella també es poden tenir diferents pilotes i comentar quina seria ideal per a cada disciplina. N'hi ha de petites d'escuma que estan pintades com a pilotes de futbol, tenis, bàsquet...

-HABILITATS SOCIALS: a través de l'exercici es pot fomentar la cohesió de grup, l'ajuda entre companys i que entre ells s'estableixi una conversació per a discutir sobre l'esport o relacionar els objetes entre les seves targes per tal demanar-les als companys.

-ESTIMULACIÓ COGNITIVA: per a treballar funcions cerebrals superiors, exercitant el vocabulari tal com la descripció d'objectes, les categories entre els esports, les diferències entre esports i exercicis, el treball de la reminiscència del que feien els usuaris en un passat, present o futur, entre d'altres.

-TREBALLAR LA MOTRICITAT GENERAL: per últim treballem la coordinació, la força, la tonicitat, la punteria amb els usuaris demanant que tirin la pilota a la cistella. Naturalment si la pilota va fora la cistella el nostre gos de teràpia la va a buscar!!

Aquests només són alguns dels exemples que podem treballar en una sessió relacionada amb l'esport però podeu posar-hi imaginació i crear una gran varietat d'exercicis.

Material necessari:

CISTELLA

PILOTA

IMPRESSORA

PAPER

PLASTIFICADORA (Molt recomanable)

TISORES

************************************************************************************************

En ITCAN compartirmos material que creamos específicamente para las Intervenciones Asistidas con Perro. En este caso un ejercicio relacionado con el deporte que nos funciona muy bien.

En primer lugar se introduce en el tema los usuarios, seguidamente pasamos unas tarjetas sobre la relación de los objetos con los respectivos deportes y por último trabajamos la coordinación con la ayuda del perro de haciendo canasta con una pelota.

Áreas a trabajar:

-RELACIÓN Y RECONOCIMIENTO DE OBJETOS: según prepares las tarjetas, deberán relacionar a los objetos necesarios para cada deporte. Nosotros hemos, hecho 3 tarjetas para relacionar cada deporte. Una con el nombre de la disciplina, y las demás dos con objetos necesarios para realizarla. Por Ejemplo: BALONCESTO, UNA CESTA Y UNA PELOTA DE BALONCESTO. En este ejercicio el perro nos ayuda a repartir los tarjetas. A la hora de hacer el ejercicio físico de canastar la pelota tambien se pueden tener diferentes pelotas y comentar cuál sería ideal para cada disciplina. Las hay pequeñas de espuma que están pintadas como de fútbol, ​​tenis, baloncesto ...

-HABILIDADES SOCIALES: a través del ejercicio puede fomentar la cohesión de grupo, la ayuda entre compañeros y que entre ellos se establezca conversaciónes ya sea para discutir sobre el deporte, relacionar sus tarjetas o preguntar cuáles tienen sus compañeros.

-ESTIMULACIÓN COGNITIVA: para trabajar funciones cerebrales superiores, ejercitando el vocabulario con las fichas tal como la descripción de los objetos, las categorías entre los ellos, las diferencias entre deporte y ejercicio, el trabajo de la la reminiscencia, hablando del que hacían los usuarios en un pasado, presente o futuro, entre otros.

-TRABAJAR LA MOTRICIDAD EN GENERAL: por último trabajamos la coordinación, la fuerza, la tonicidad y la puntería con los usuarios pidiendo que tiren la pelota en la canasta de baloncesto. ¡Naturalmente si el balón sale fuera la cesta nuestro perro de terapia la va a buscar!

Estos SÓLO son algunos de los ejemplos que podemos trabajar en una sesión relacionada con el deporte, pero puedes ponerle imaginación y crear una gran variedad de ejercicios.

Material Necesario:

CESTA

PELOTA

IMPRESORA

PAPEL

PLASTIFICADORA (Muy recomendable)

TIJERAS

Exemples de les targes.

Ejemplos de las tarjetas.

La cistella i una de les pilotes.

La cesta y una de las pelotas.

Repartint les targetes.

Repartiendo las tarjetas.

Treballant la coordinació.

Trabajando la cordinación.

GRÀCIES PER VISITAR ITCAN!! AJUDA'NS A COMPARTIR!!

¡GRACIAS POR VISITAR ITCAN! ¡AYUDANOS A COMPARTIR!

www.itcan.cat

info@itcan.cat

140 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page